Eerste namen en kaarten Music Meeting

Het internationale muziekfestival Music Meeting vindt dit jaar voor de 28e keer plaats.
Park Brakkenstein in Nijmegen wordt tijdens het Pinksterweekend op 26, 27 en 28 mei 2012 weer omgetoverd in een sfeervolle ontmoetingsplek waar artiesten van over de hele wereld zorgen voor bijzondere kruisbestuivingen in vorm van concerten, cross-overprojecten, workshops e.a.

De eerste namen zijn Band of Gypsies, Amira, Tcheka en Aurelio (zie onder).

Op www.musicmeeting.nl zijn de passe-partout tickets, voor 3 dagen, vanaf nu verkrijgbaar voor € 69.50 excl. servicekosten (CJPkorting € 59.50).

Music Meeting foto: Klaas van der Pijl

 

De eerste namen

Amira (Bosnië)
De uit Sarajevo afkomstige Amira werd na haar geboorte al direct ontroerd door de ziel van het Bosnische “Sevdah”, de melancholische traditionele volksmuziek uit Bosnië en Herzegovina. Met sierlijke vocalen speelt binnen het Sevdah met de zigeunertoonladders.

Band of Gypsies (Roemenie en Macedonië)
Taraf de Haïdouks en Koani Orkestar zijn ongetwijfeld twee van de beroemdste en meest emblematische balkan gypsy bands. Taraf de Haïdouks (Roemenië) viert dit jaar haar 20-jarige bestaan met de lancering van een zeer ambitieus project: een soort balkan Bigband, waarin 13 Taraf muzikanten en zangers worden verbonden met de 13 leden van Koani Orkestar (Macedonië). De naam van dit gezamenlijke ensemble is Band of Gypsies.
Alle stukken van dit repertoire zijn nieuw. Oftewel een spectaculair 26-koppige orkest dat op deze 28e editie van Music Meeting verschijnt.

Tcheka (Kaapverdië)
Manuel Lopes Andrade, alias Tcheka, is met zijn eigenwijze melancholie inmiddels al 10 jaar een sleutelfiguur binnen de Kaapverdische muziek. Hij bracht in het najaar van 2011 nog zijn vierde album Dor de Mar uit, inclusief een opname met accordeonist Regis Gizavo, die in 1998 bij Music Meeting speelde.

Aurelio (Honduras)
Geboren in het kleinste kustgehucht – Plaplaya – van Honduras, rijst Aurelio Martinez op. Hij maakt garifuna, een genre waar velen eerder mee in aanraking kwamen door Andy Palacio uit Belize. Op Aurelio’s laatste album Lary Beya hoor je een beweging die deels voortkomt uit een mentorschap-project in 2008 met Youssou N’Dour. Hiermee belandde hij zelfs op de nummer drie van de album-top11 van 2011 van MixedWorldMusic.com.

Scroll naar boven