Jaar voverzicht: : 2012

Jenee Halstead – Raised by wolves

Raised by wolves
(Continental Record Service CSCCD 1089, Munich)

Gewapend met liedjes voor haar derde album toog de Amerikaanse singer/songwriter Jenee Halstead naar de geluidsstudio, om meteen alle songs op twee na af te keuren. Ze schreef in tien dagen tijd een nieuw repertoire bij elkaar. Het resultaat is te vinden op Raised by wolves. ... lees verder »

Nuala Kennedy – Noble stranger

http://www.youtube.com/watch?v=Ulj1rsXJ1Ok

Noble stranger

(Compass comcd4583 / Music & Words)

Zangeres en fluitiste Nuala Kennedy is op muzikaal gebied een bezige bij. Naast haar muzikale opleiding verdiepte ze zich ook uitvoerig in de muziekcultuur van Ierland en Schotland. Ze behaalde er zelfs een ‘Masters Degree’ in. Op dit moment maakt ze deel uit van de formatie Oirialla (met Gerry ... lees verder »

Vanessa Lively – Uncovering stones

Uncovering stones
(Continental Song City 1090, Munich)

Uncovering stones is de derde cd van de in Austin, USA woonachtige singer/songwriter. De twaalf nummers werden opgenomen in het eigen woonhuis van Vanessa en Jason Lively, van wie laatstgenoemde zich ook bemoeide met de productie van de cd. De afwisseling in muzikale stijl en aanpak is groot ... lees verder »

Micheál O Súilleabháin – Cry of the mountain

Cry of the mountain

(Gael Linn cefcd097)

Digitale heruitgave van een lp uit 1981 van componist, muzikant en muziekprofessor O Súilleabháin. Verzameling van muziek voor film en radio, uitgevoerd door legendarische muzikanten als Paddy Keenan, Matt Molloy, Mary Bergin en anderen. Nog steeds beluisterenswaardig, ook vanwege de vermenging van Ierse traditionele muziek met ondermeer Orientaalse en Zuid-Amerikaanse ... lees verder »

Max & Laura Braun – Telltale

Telltale
(Arctic Rodeo Records arr042cd, Sonic Rendezvous)

Broer en zus Braun (beiden zang en gitaar) begonnen in hun tienerjaren samen muziek te maken, maar dat kreeg een abrupt einde toen Laura naar Engeland verkaste. In 2008 kreeg het weer een vervolg doordat Max op bezoek in Engeland voor het eerst in tien jaar weer samen ... lees verder »

Dakota Suite – An almost silent life

An almost silent life (Glitterhouse GCD 742, Munich)

Dakota Suite is het muzikale vehikel van de Engelse zanger/gitarist Chris Hooson, die niet bepaald bekend staat om zijn frivoliteit.Na drie cd’s die de zware tijd die Hooson en zijn familie doormaakten, is er nu An almost silent life, wat naar zijn eigen zeggen meer hoop bevat. Dat ... lees verder »

Eaden – The road

The road

(Continental Records cecd42 / Munich)

Dit is de tweede cd van de groep rond zangeres Karin Poell en componist/gitarist Roland Verstappen. Ze worden behalve door de vaste groepsleden nog bijgestaan door gastmuzikanten Cor Mutsers, Joost van Es en Alides Hidding. De heren van Gare du Nord zorgden voor de mix en Verstappen zelf voor de ... lees verder »

The house devils – Crossing the ocean

Crossing the ocean

(Living tradition LTCD9019)

De naam van deze Engelse formatie, omgeving Manchester, klinkt behoorlijk dreigend, maar bij het afspelen van de cd blijkt dat nogal mee te vallen. Of tegen, zo u wilt. Want dit trio richt zich op traditionele akoestische Ierse folk en daarbij worden de grenzen van het genre niet direct opgezocht. De ... lees verder »

Peter Bellamy – The Barrack room ballads of Rudyard Kipling

The Barrack-room ballads of Rudyard Kipling

(Fellside FECD25)3

Peter Bellamy is een van de belangrijkste Britse folkmusici. Zelfs de huidige jonge generatie folkmuzikanten, waaronder bijvoorbeeld Jon Boden van Bellowhead, roemt de in 1991 door zelfmoord overleden zanger en componist. Zijn typische zangstijl met veel ornamentaties, maar ook zijn aanpak van arrangementen en zijn enorme kennis van het ... lees verder »

Yair Yona – World behind curtains

World behind curtains
(Strange Attractors Audio house SAAH 071 /Clear Spot)

Yair Yona is een in London geboren Israeliet, die gefascineerd raakte door de Britse gitaarfolk van wijlen Bert Jansch en gelijkgestemden als John Fahey. Zijn solodebuut Remember was een opvallend album, waarop Yona de fingerpickingstijl vermengde met vrije improvisatie en freaky sounds. Opvolger World ... lees verder »

Giulia Millanta – Dust and desire

Dust and desire
(Ugly Cat Music)

Giulia Millanta is een Italiaanse zangeres en gitariste, die twee albums maakte voordat ze verhuisde naar Austin, USA. Daar maakte ze haar derde (mini-)cd onder de titel Dust and desire, met medewerking van enkele gastmuzikanten op gitaar, cello, viool en percussie. Het schijfje bevat acht nummers. Ze zingt in drie ... lees verder »

Drs. P Compilé Complé

Hoep hoep hiezee voor Drs. P is de titel van de zevende lp van Drs. P uit 1987. Nu roep ik ‘Hiep hiep hoera’ (of zou ‘Hoep hoep hiera’ toch beter klinken?) bij de tweede editie van dit werk die sinds enkele weken uit is. Graag had ik dat al geroepen bij de eerste editie ... lees verder »