A Choir of Ghosts – An ounce of gold

An ounce of gold
(Greywood Records LC 30629)

An ounce of gold is de weergave van de persoonlijke zoektocht van alt folk muzikant James Auger. In de drie jaar die de totstandkoming van dit album duurde, stelde Auger zichzelf existentiële vragen. Of hij de antwoorden gevonden heeft, mag u zelf beoordelen na beluistering.
Muzikale voorbeelden voor Auger zijn Kurt Cobain, Tallest Man on Earth en Hollow Coves. De ene track is een ‘akoestisch gitaar-stemmetje’, waarbij Nick en Simon niet ver weg zijn (Outside the window).  Een andere zwelgt in een strijkerssoep, waarbij het melodrama extra wordt aangezet. Southwest of the moon zou zo uit een album van bijvoorbeeld Gram Parsons kunnen komen, al had Gram niet die snik in zijn stem.
An ounce of gold is zeker geen slecht album, maar alle public relations poespas eromheen moet je met een zeer grote korrel zout nemen. Op die paar extra dramatisch aangezette tracks weet ik niet wat er zo alt folkerig is aan A Choir of Ghosts. Presenteer het gewoon als een debuutalbum van een nieuwe, niet americana singer-songwriter en dan zit je er niet ver naast.

Scroll naar boven