A Presença Das Formigas –Pé de vento

A Presenca

Pé de vento
(CPL Music CPL 010)

Manuel Maio is de drijvende kracht achter A Presença Das Formigas. De Portugees speelt niet alleen viool en mandoline, maar neemt hier en daar ook de zang voor zijn rekening. Bovendien staat hij borg voor de productie, en bijna alle composities van Pé de vente zijn van hem. Dat hij daarbij niet over een nacht ijs gaat (voorzover daar in Portugal sprake van is) blijkt wel uit het feit dat hij een leger aan gastmuzikanten uitnodigde om de cd te vervolmaken. Of het nu vrolijke nummers in uptempo zijn of weemoedige liederen die naar de fado lonken, alles klinkt perfect.

In de liederen komt vooral zangeres Sara Vidal goed naar voren met een weemoedige klank in haar stem. Die past daardoor uitstekend bij de muziek. De tracks zijn afwisselend en ook de nummers zelf wikkelen zich nergens rechttoe rechtaan af. Altijd zijn er wel boeiende ritmewisselingen of klankwendingen ingebouwd. Ai que ricas Orelhinhas is daar al meteen bij de opening een voorbeeld van. Slechts de fraai uitgevoerde canon Assim como quem não quer krijgt een minimale begeleiding.

Soms lijkt de muziek wat geconstrueerd, maar de muzikale meesters beheersen hun vak uitstekend en dat levert heerlijke muziek op.

Scroll naar boven