Accordéon Mélancolique – Blessing in disguise

Blessing in disguise
(www.acmel.nl Stam 012)

Cherie de Boer en Jean-Pierre Guiran zijn duidelijke blijvers in hun genre vol accordeonduetten. Het sympathieke duo is alweer toe aan een achtste album met wederom zo’n vijftien werken. In een klein uur kan je genieten van pure accordeonklanken, die heel natuurgetrouw zijn opgenomen, waardoor het lijkt of het tweetal rijkelijk musiceert in je eigen huiskamer.

De ene speelt begeleiding, de ander soleert, en visa versa. Het is een mooi en uitgebalanceerd klankpallet, dat je meevoert naar warme en zonnige oorden. De veelal Zuid-Amerikaans getinte melodieën worden afgewisseld met een Franse wals en een stukje swing. De vingers dansen over de toetsen en knoppen van de balginstrumenten, iedere keer twee verschillende accordeons die mooi samenvloeien tot een aantrekkelijk geheel.

De Boer en Guiran gebruiken een vijftal verschillende accordeons om de juiste klank mee te geven aan de composities. Dertien instrumentalen komen van Guiran, daarnaast telt het album twee covers, Frevo Sanfonado en Verte campagne. Ondanks het feit dat het album is opgenomen in de duistere en stille periode die nu gelukkig achter ons ligt, blijft de muziek op Blessing in disguise optimistisch en warm.

Als ze tijdelijk niet publiekelijk bewonderd kunnen worden, dan maken Guiran en De Boer hun eigen feestje in de studio. Blessing in disguise is wederom een mooi aanwinst geworden voor eenieder die sprekende, transparante accordeonklanken een warm hart toedraagt.

Scroll naar boven