Affiche Dranouter zo goed als compleet

 

Het Dranouter festival, dat traditioneel gezien in het eerste weekend van augustus weer losbarst, heeft het programma voor het grootste deel rond.

dranouter

Daarin opgenomen zijn onder andere met Emir Kusturica & the No Smoking Orchestra, The Broken Circle Bluegrass Band, Bent van Looy, Shantel & Bucovina Club Orkestar, June Tabor & The Oysterband, Jaune Toujours, Grensorkest, Zuidwaarts en Flanders Ethno. Benieuwd makend is Jonas Winterland: een singer-songwriter uit Leuven en een nieuwe aanwinst voor het Nederlandstalige straffe lied. Rijk gearrangeerde nummers en akoestische miniatuurtjes wisselen elkaar af, maar altijd ligt melancholie op de loer, ook al hangen er soms fraaie gordijntjes voor.

Het Grensorkest is precies wat zijn naam doet vermoeden: een orkest van op de grens (Frankrijk en België). Onder leiding van Benjamin Macke (Frankrijk) en Pieterjan Van Kerckhoven (Vlaanderen) bracht Muziekcentrum Dranouter dit jaar 20 amateurmuzikanten samen om het traditionele dansrepertoire van op en rond de grens van onder het stof te halen. Zij trekken nu door Noord-Frankrijk en Vlaanderen om overal bal te spelen in kader van 300 jaar grens.

Zuidwaarts: Het Orchestre International du Vetex Géant speelt muziek van Dick Van der Harst op teksten van Marc Hauman. Dit eigenzinnige samenraapsel is het resultaat van een samenwerking tussen Muziekcentrum Dranouter en VZW Trefpunt uit Gent in het kader van 300 jaar grens.

Flanders Ethno is een uniek folkmuziekproject dat muzikanten tussen 15 en 28 samenbrengt tijdens een reeks kampen. Op die kampen leren muzikanten van over de hele wereld elkaar traditionele liederen uit hun eigen cultuur aan op het gehoor. Ook dit jaar mag de organisatie rekenen op de steun van Festival Dranouter en zie je het resultaat van dit internationaal muziekkamp op de laatste dag van Festival Dranouter.

Binnenkort maakt Dranouter nog de DJ line-up bekend, het aanbod voor gezinnen en kinderen, het straattheater programma en enkele bijzondere extra’s?

www.festivaldranouter.be

 

 

Scroll naar boven