Alex Vissering – Vogeltjesman

Vogeltjesman
(Eigen uitgave, alexvissering.nl)

Al jaren lang maakt en zingt Alex Vissering liedjes in het Gronings. De muziek voor zijn songs, met meestal country en folk als basis, componeert hij vaak zelf. Maar hij leent ook wel eens iets. Vooral van Willie Nelson, want dat is zijn grote voorbeeld.

Daarnaast is de rasechte Groninger een fervent vogelliefhebber. Zelfs in zijn liedjes vliegen vaak vogels voorbij. Dit jaar publiceerde hij Vogelwies veur toaveloaksters (Vogelwijs voor nieuwsgierige aagjes). In het boek beschrijft hij 50 inheemse vogels in het Nederlands en Gronings. Het is fraai geïllustreerd door Ellen Tierie en verder verluchtigd met foto’s. Veel daarvan zijn door Vissering zelf geschoten. Bovendien bevat het boek een deel van zijn liedteksten.

De bijbehorende cd bevat twee covers van Willie Nelson (Stem ze vot – Vote them out en t Wodt makkeleker – It gets easier). Daarnaast eigen nummers. In Muziek op diek beschrijft hij de mooiste plek in het heelal (om vogels te spotten). Volgens hem is dat Nieuw Statenzijl In Groningen. Het lied krijgt een geweldige lading door een schitterend blaasarrangement. Een ander fraai lied is Ik loop, dat zich mede door zijn ritme, gemakkelijk in het oor vastzet. De muzikale uitvoering mag er eveneens zijn. Niemand minder dan Carel Kraayenhof wist hij te strikken om met zijn bandoneon het luchtige marsje op te waarderen.

Met zes andere liedjes leverde dat een cd op waarin de liefde voor vogels en muziek hand in hand gaan.

Scroll naar boven