Ann Savoy – Another Heart

Another Heart
(Smithsonian Folk Ways SFW40256)

Ann Savoy is, sinds ze haar levenspartner Marc Savoy trof, actief in de cajunmuziek (onder andere Savoy Doucet Cajun Band en Magnolia Sisters). Manlief is zelf een geëerd muzikant en bouwt handmatig cajunaccordeons. Het tweetal kreeg vier kinderen, die ieder nu ook een muzikaal pad bewandelen. Maar waar Ann voornamelijk in het Cajun French zingt, maakte ze een uitzondering voor haar duo-album Adieu false heart , dat ze in 2006 samen met Linda Ronstadt opnam. Het album werd een doorslaand succes, en vroeg om een vervolg. Ann en Linda spraken al over dit Engelstalige vervolg, maar Linda werd ernstig ziek en kan nu niet meer zingen. Uiteindelijk heeft Ann besloten om toch een vervolg te maken, wederom onder supervisie van Dirk Powell in diens Cypress House Studio.

Ann keert met Another heart terug naar haar jeugd en het prille leven als een moeder, en komt met een reeks Engelstalige covers die veelal geen cajunklanken bevatten. De meest opmerkelijke is Waterloo sunset van The Kinks in een totaal ander jasje, met toch wel en scheurende cajunaccordeon in het opbouwende karakter van het lied. Het album bevat in vergelijking met Adieu false heart wederom werk van Richard Thompson (A heart needs a home). Namen als Donovan ( Lord of the reedy river), Sandy Denny (Who know’s where the time goes), Bruce Springsteen (Stolen car) en Joni Mitchell (Tin angel) maken een groot deel van de setlist vol.

Dit alles werd aangevuld met enkele composities van Dirk Powell en van Ann zelf. De openingstrack Cajun love song schreef Savoy als ode aan haar man en hun gelukkige leven. Onder de gastmuzikanten bevinden zich haar kinderen, plus onder andere Rhiannon Giddens en de veelzijdige Kelli Jones. Uiteraard legt Powell regelmatig de basis met drums en bas, en kleurt hij mooi in met een aantal meer traditionele instrumenten (onder meer fiddle, banjo en gitaar).

Another heart is een fris album met een heel open en toegankelijk karakter. Alle kleurrijke artwork is ook van de artistieke hand van Savoy. Dirk Powell maakte er wederom een warmhartig en fraai roots-pareltje van. Ann Savoy voelt zich duidelijk als een vis in het water. Een echte aanrader!

Scroll naar boven