Aosem – Aosem

Aosem
(Marista MCD 19114)

In de streektaalmuziek duikt steeds vaker americana op. Het Drentse Aosem is een van de groepen die voor deze mix van country, folk en blues heeft gekozen. De groep startte in 2017 als trio met Harmen Boels (zang en gitaar), Erik Koerts (gitaar) en Hilko Stoffers (basgitaar). Een jaar later sloten Arnoud van Loo (toetsen), Rob Groenwold (gitaar) en Lex Bekink (slagwerk) zich bij het drietal aan.

Voor hun debuutschijf kozen de Drenten de relatie als belangrijk thema. Die blijkt niet altijd even duurzaam. De ietwat melancholieke stem van Boels sluit aan bij de gedachten van de eenzame achterblijver. Ook het nummer Wat dee ‘k verkeerd is op de mini-cd met zes liedjes te horen. Met het lied eindigde de groep op de tweede plaats bij het Drèents Liedtiesfestival in 2018.

De muziek is evenwichtig opgebouwd met vooral invullend spel van de elektrische gitaren. De zangharmonieën zijn doordacht waarbij een hoge stem zo nu en dan een extra accent legt op de leadzang. De toetsen blijven op de achtergrond en vooral in Met de ogen stief dicht maakt deze nieuwe Drentse formatie het label americana volledig waar.

Scroll naar boven