Aosem – Duuster

Duuster
(Marista MCD 20279)

De Drentse band Aosem, die zich in 2017 presenteerde op het Drèents Liedtiesfestival, is sindsdien uitgegroeid tot een degelijke en volwassen popfolkband. In vergelijking met de vorig jaar verschenen mini-cd klinkt de muziek van de zesmansformatie een stuk melodieuzer en levendiger. In de productie is veel energie gestoken, waardoor de verre van eenvormige klanken echt aandacht trekken.

Stevige nummers zoals Op slot, waarmee de cd van Aosem aftrapt, krijgen gezelschap van meer ingetogen tracks (As ’t altied dan zo blef ), hoewel er tussendoor nog vaak een stevig muzikaal shot adrenaline wordt ingespoten. Het duet Duuzend keer is een heerlijk nummer. De stem van gastzangeres Lusanne Boels harmonieert prima met die van Harmen Boels, de vaste zanger van de band. Ook Laot ’t niet gaon regenen en Mien Kompas geven een goed gevoel.

Tussen de stroom liedjes over verloren liefdes en relaties die op springen staan, straalt ’t Is pas over as ’t over is enige hoop uit. Toch  lijkt het mij verstandig dat de band ook songs over andere onderwerpen gaat creëren. Met het tekstuele vermogen van de drie(!) eigen tekstschrijvers uit de band moet dat zeker lukken en de door het zestal geproduceerde muziek leent zich er uitstekend voor.

Scroll naar boven