Arno Adams – Maondaagmorgezon

Arno Adams MM

Maondaagmorgezon

(Inbetweens Records LRCD 014)

Portugal heeft de fado, Louisiana de blues, Griekenland de rebetika en in Limburg draagt Arno Adams de innerlijke smart uit. Na ernstige problemen met zijn gezondheid is de zanger-liedschrijver gelukkig weer terug onder de mensen. Bovendien bracht hij een nieuwe cd uit. Deze keer staan twee doorgewinterde muzikanten hem bij. Zij stellen hun kunde volledig in dienst van de zang. Pianist Mike Roelofs hamert op de piano de stem van Adams vakkundig vast in de melodie. Jo Didderen legt met zijn bas daaronder een heerlijk donker sfeertje. Soms – zoals in De kunstenaer – trekken beide muzikanten ongebruikelijke registers open. De Limburgse teksten zijn ook nu goed te volgen als Arno Adams zich koestert in treurnis en tegenslag. Toch klinken er ook positieve geluiden. In Wao probeert de Limburger als beginnend filosoof antwoord te krijgen op indringende levensvragen en in Zomer schitteren zelfs enkele zonnestralen. Maar Adams blijft het sterkst als hij roert in de duistere krochten van het bestaan. Met een spijtige terugblik op zijn verbraste leven (Doezende) of zijn verlangende blik in Ut rioel. Op die momenten merk je dat de ‘Treurwilg van Belfeld’ eigenlijk voor het creëren van dit soort liederen geboren is.

2 gedachten over “Arno Adams – <em>Maondaagmorgezon</em>”

  1. Inderdaad een geweldige plaat van Arno, in een indrukwekkend oeuvre. Is er een optreden in de buurt, mis het niet, zeg je afspraken af of -nog beter- neem ze mee. Muzikale top in Limburg en ver daarbuiten in zijn genre, beter is er gewoon niet.

  2. Dag Redactie, Leuk dat jullie mijn filmpje gebruiken. Dit is een stukje uit het concert dat Jo Didderen (met vrienden) in 2013 gaf in de fantastische kloosterbibliotheek in Wittem. Vriendelijke groet, Henk Kroese

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven