Arno Adams ontvangt oeuvreprijs

Zanger/liedschrijver Arno Adams ontvangt de Veldeke Oeuvre-Pries 2020 van ’t Limburgs Leed. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de Limburgse dialectvereniging aan een artiest met een rijk oeuvre. Normaal vindt die overhandiging plaats tijdens de Naach van ’t Limburgs Leed, maar in verband met de Covid 19-problematiek is dit jaarlijkse evenement in Venlo afgelast. De prijsuitreiking vindt nu plaats op 18 september tijdens een radio-uitzending van Omroep Venlo.

Adams heeft in de afgelopen twintig jaar diverse albums gemaakt. Daarvan zijn enkele ook in New Folk Sounds besproken, zoals Maondaagmorgezon uit 2013. Zijn dialectliedjes hebben een heel eigen karakter in een bluesachtige sfeer. Het zijn ongekunstelde songs, die vaak de ruwe kanten van het leven laten zien. Omdat ze slechts sporadisch vrolijkheid uitstralen wordt Adams ook wel de Treurwilg van Belfeld  genoemd. Zijn markante stemgeluid, dat volgens sommigen aan Paolo Conte doet denken, versterkt het karakter van zijn liedjes nog meer.

Ondanks zijn grote oeuvre is de zanger uit Belfeld nog lang niet uitgeblust. Bij de bekendmaking van de prijsuitreiking kondigde Adams aan dat er alweer een nieuw album op stapel staat.

Scroll naar boven