Austin, Epremian, Weller – Written in the night

Written in the night
(Wonderland records WR9085)

Het trio Austin, Epremian & Weller kent elkaar al jaren. Maar speciaal voor de 77e verjaardag van Austin kropen zij in de studio voor de opnamen van veertien songs.
Austin is een Brit die al een halve eeuw in Freiburg woont en de leadzang voor zijn rekening neemt. Die is wat broos, maar gelukkig nog wel stemvast. Hij speelt basic gitaar en wordt ondersteund door violiste en tweede gitarist Epremian en klavierspeler Weller. Zijn toetsen drukken een behoorlijke stempel op het geluid van het trio. Ze geven het geheel een romantisch of sentimenteel sfeertje mee.
Soms zijn de warme synths en rhodespartijen dominerend. Erg sophisticated dus. De O’Carolan tune Planxty Irwin druipt in overdaad van de melancholie. De traditional The lark in the morning begint met een bluesriff om vervolgens, wanneer de viool er bij komt, te verzanden in een platte, hoekige  kroegstampversie van dit nummer. Dominic Behan’s The Patriot game wordt gebracht als een mee te zingen tearjerker wals, terwijl het een strijdlied is heren!
Tussen de eigen nummers zit soms een aardig lied, maar over het algemeen overstijgt het niveau van deze cd niet het amateurgehalte.

Scroll naar boven