Benefietconcert voor gevluchte muzikanten

Op vrijdag 14 februari is in de dorpskerk te Wilp, Kerkstraat 35, een benefietconcert ten bate van gevluchte muzikanten.
Via dit benefietconcert wordt geld ingezameld ten bate van het Netwerk Migrantenmuzikanten. De bedoeling is om met dit netwerk gevluchte musici te helpen aan een muziekcarrière in Nederland.

Eén van de belangrijkste activiteiten is informatievoorziening voor vluchtelingen/muzikanten, waardoor zij zich kunnen oriënteren op arbeids- en scholingskansen in Nederland en waar zij ook hulp en coaching krijgen, zowel op artistiek, administratief en zakelijk gebied. Daarnaast beheert het netwerk een fonds waarmee basiskosten (zoals reiskosten en huur van repetitieruimten) kunnen worden betaald. Uiteindelijk doel is om gevluchte musici aan werk te helpen en zodoende een steentje bij te dragen aan hun financiële onafhankelijkheid, hun integratie en aan de verbroedering der volkeren. Inmiddels hebben verschillende migrantenmuzikanten mede dankzij het netwerk emplooi gevonden en/of ensembles gevormd.  In 2020 wil het Netwerk Migranten Muzikanten een verzamel-cd uitbrengen van enkele ensembles met een vluchtelingenachtergrond. Ook het organiseren van een festival met optredens van migranten-orkesten staat op de lijst.

Optredende artiesten tijdens het benefietconcert:

Orchestre Al Jamal

Orchestre Al Jamal is een internationaal ensemble, bestaande uit Syrische en Nederlandse musici. Al Jamal speelt traditionele en moderne Arabische muziek (o.a. liederen van Umm Kultumm en Fairuz), ernstige en lichte muziek, met veel improvisatie en soms een lichtelijk jazzy tintje. Improvisatie is één van de belangrijkste kenmerken van de Arabische muziek, zowel vocaal als instrumentaal. Mouafak al Jamal, Palestijn uit Syrië, bespeelt de ud (Arabische luit) en zingt. Hij is een groot vertolker van klassieke Arabische muziek. Frank Van Velthoven speelt tenor- en sopraansaxofoon, contrabas en is componist. Crispijn Oomes speelt viool in diverse ensembles voor traditionele volksmuziek: Arabisch, Turks, Grieks, Balkan, Roemeens, Hongaars, Zweeds, Iers en Nederlands. Irmgard Cottaar is docent oosterse slagwerkinstrumenten, zoals daf, riqq, framedrums. Chris Frieswijk, hang. Dit is een nieuw Zwitsers muziekinstrument (klank en percussie), geïnspireerd door de Caraïbische steeldrums.

Vluchtelingen Concert

Saffraan

Saffraan ritueel drumtheater wordt gevormd door drie bevlogen vrouwen. Barbara Loen, Sahaja Pragt en Irmgard Cottaar vinden elkaar in hun passie voor ritme, klank, bewegen en rituelen. Geïnspireerd door de magische klanken van de framedrums delen zij hun passie met hun publiek. Framedrums behoren tot de oudste instrumenten op aarde. De eerste religies – natuurreligies – ontwikkelden zich rond de beat van de drum. Het waren vrouwen die al drummend voorgingen in deze ceremonieën, als hoedsters van harmonie en draagsters van leven. De trilling van de drum resoneert met de hartslag en brengt je in contact met je eigen levensritme. Saffraan neemt haar publiek mee op een magische, ritmische reis. Deze voert langs moderne arrangementen, traditionele Mediterrane ritmes en oeroude Oosterse klanken.

 

Aanvang van het benefietconcert is 20.00 uur. De toegang bedraagt € 15,00.
Reserveren kan via: .

Scroll naar boven