BJ Baartmans – Verzamelaar

Verzamelaar
(CECD 79 CRS 2018)

Op Verzamelaar heeft JB Baartmans, de bard uit Boxmeer, dertien nummers verzameld die in de loop der jaren geen plaatsje konden vinden op één van zijn cd’s. Leftovers in de letterlijke zin van het woord, maar van een kwaliteit die menig muzikant niet eens op een reguliere cd krijgt.
Sommige nummers stonden jarenlang op het live-repertoire en leken minder geschikt om vast te leggen in een geluidsstudio. Niets bleek minder waar, de vibraties moesten ‘gewoon’ worden overgebracht. Er zijn ook composities bij die in opdracht werden geschreven.
“Een bonte verzameling zwerfkinderen”, noemt Baartmans het zelf. En dat is het zeker, maar toch met zo veel coherentie dat het een volwaardig album is geworden, dat zich kan meten met zijn beste werk. Niet in de laatste plaats omdat hij wordt bijgestaan door zijn vertrouwde tandem Mike Roelofs (toetsen, drums) en Sjoerd van Bommel (drums). Daarnaast zijn er bijdragen van Bart de Win (piano, accordeon) , Emil Szarkowicz (klarinet) en Gerco Aerts (bas). Een competent geheel.
De opnames vonden plaats tussen 2012 en 2018 in Studio Wild Verband, steeds onder productionele leiding van JB zelf. En ’s mans kwaliteiten op dit vlak mogen zo genoegzaam bekend zijn.
Verzamelaar is verrassend goed in alle opzichten. Een kroon op zoveel jaren noeste arbeid.

 

 

Scroll naar boven