Björn van der Doelen Na ons de zondvloed

Na ons de zondvloed
(Val allemaal maar kapot – Ik doe het zelf wel Records / Bjornvanderdoelen.com)

De liedjes op de nieuwe cd van Björn van der Doelen waaien qua tekst en muziek verschillende kanten op. Het gezin speelt daarbij een belangrijke rol. Zeker de helft van de vijftien liedjes heeft een familiaire link. Zoals gewoonlijk beweegt de zang van de Brabander zich vaak in de richting van spreken.

Een pedal steel en een viool versterken het hoge country(rock)gehalte. Ga van m’n erf af (Get off my property van Tessa de Boysère) krijgt bovendien een flinke scheut bluegrass mee. De muziek van de begeleidende Huursoldaten staat als een huis, mede door de inbreng van producer en medemuzikant Gabriël Peeters.

Fraaie liedjes zijn het. God wit is een van de mooiste. Het laat horen dat Van der Doelen met zijn ruige stem ook gevoelige liedjes kan zingen. De meezinger Bende mal vormt daarmee een fraai contrast en het volledig gesproken Vrijheid en liefde is een heftige aanklacht tegen de huidige maatschappij. De Eindhovenaar en Stef Bos schreven samen Halverwege, dat bovendien door beiden wordt gezongen. De uitsmijter, Vrouwen uit Brabant, met zanger-gitarist Ruud van den Boogaard is een kostelijk duet. Kortom, een heerlijke cd waar je niet omheen komt.

Scroll naar boven