Blunt – Ever.est

Ever.est
(Marista MCD16196)

Een van de hardst werkende groepen in België is de folkrockband Blunt. Vijftien jaar doen ze onafgebroken het club-  en festivalcircuit aan. Ondertussen is Blunt toe aan zijn zesde cd, die de titel Ever.est meekreeg. Pieter Nuyttens (zang, keyboards), Yannick Swennen (viool), Jurgen Demeyere (zang, gitaar), Stijn Deldaele (bas, zang) en Gino Verstaete (drums) legden elf nummers vast in de Closed Session Studio te Roeselare.

De cd kent een flinke dosis energie, zelfs in de meer verstilde momenten. Er is sprake van een live-gevoel. In de muziekstijl van Blunt ligt de nadruk eerder op het rock- dan op het folkgehalte. Maar dat gezegd hebbende, mag je spreken van een aanstekelijke cd met voldoende afwisseling. Opvallend is het Franstalige nummer Va t’en, een persoonlijke favoriet. Jammer dat de teksten van de nummers niet werden meegeleverd.

De cd werd geproduceerd door Didier Deruyter, die als pianist zijn sporen verdiende bij Ozark Henry en Barbara Dex. Hij zorgde voor een stevig en helder geluid. Voor het strijkkwartet, waarin violist Yannick Swennen participeert, maakte bassist Stijn Deldaele de arrangementen. Wat dan weer opvallend mag heten.

 

 

Scroll naar boven