Bonny Vida – Qué bonito es

Que bonito es
(Buena Vida Music, )

Bonny Vida is een viermansgroep uit de Zaanstreek, bestaande uit Marc van den Berg (zang, gitaar), Guido Brouwer (basgitaar, zang), Chris Schilder (slagwerk) en Igor Veretta (gitaar, mandoline, zang). Ze kozen voor een bijzondere bandnaam en dito repertoire: Bonny Vida verraadt hun Ierse en Spaanse voorkeur (en staat natuurlijk voor ‘het goede leven’).

Op hun debuut-cd Que bonito es kozen de mannen ervoor enkel Spaanstalige nummers op te nemen, veertien in getal en stuk voor stuk zelfgepend. Nylonsnarige gitaar en percussie zijn leidend in het groepsgeluid. De teneur van de liedjes is het genieten van de simpele dingen in het leven: muziek, warme zomeravonden en goede vrienden.

Er wordt hecht gemusiceerd en de zang is goed verzorgd. Gelukkig weet Bonny Vida de geijkte Spaanse klanken te vermijden. Ze maken gebruik van populaire elementen, maar geven er een creatieve draai aan, zonder dat het gekunsteld aan doet. De vormgeving van het digipack ondersteunt het vakantiegevoel dat de muziek oproept. De voorkant toont een fraaie foto met langgerekte schaduwen over het strand van de groepsleden met hun instrument.

Jammer dat er niet wat toelichting wordt gegeven op de inhoud van de liedjes. Niet veel luisteraars zullen het Spaans voldoende machtig zijn om er chocola van te kunnen maken. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van het gebodene. Benieuwd of hun volgende cd louter uit Ierse nummers zal bestaan.

Scroll naar boven