Boxin’ The Vox – Seven white horses

Seven white horses
()

Boxin’ The Vox is een duo uit het dorp De Kwakel en bestaat uit Anne-Lotte Paymans (zang, gitaar) en David Plasmeijer (zang en banjo, maar op de cd ook luit, elektrische gitaar, bas en drums). Het echtpaar heeft als basis Ierse muziek, waar ze hun eigen stempel op drukken. Met “Seven white horses” brengen zij hun tweede cd uit, die tien zelfgeschreven nummers bevat. Hun eerste cd, Take me home, bevatte naast Ierse standards onder meer een vertaling van het Boudewijn de Groot nummer Vondeling van Ameland.
Op hun nieuwe cd krijgen Anne-Lotte en David muzikale ondersteuning van Adam Shapiro (viool), Jon O’Connell (contrabas, beiden spelend in The Fiddle Case), Dave Munnelly (trekharmonica) en Janos Koolen (mandoline). Voorwaar een prima backing. Laatstgenoemde verzorgde ook de geluidsmix en de mastering van de opnames, die werden gemaakt in ’s mans eigen Studio Doornenburg.
Opener Seven white horses haakt aan bij de legende over de komst van St. Patrick naar Ierland en de woede van zeven mythische koningen daarover.  In Mr. Alzheimer vragen ze hem om herinneringen met rust te laten. Boxin’ The Vox is een actie gestart om geld in te zamelen tegen de ziekte en doneert alle opbrengsten van het lied. Het onderwerp alzheimer speelt in de directe omgeving van één van de groepsleden.
Ballades en meer up-tempo nummers worden afgewisseld. The whiskey war is een uitstekende meezinger als je de tekst een paar keer hebt gehoord, en handelt over een werkelijk voorgevallen conflict tussen Canada en Denemarken. Een fraaie ballade is An Isiltir, waarvan de tekst verder grotendeels in het Engels is. Het heeft de Kerry Mountains en de Atlantische Oceaan als onderwerp. Before you depart is een passende afsluiter van de cd, die laat horen dat Boxin’ The Vox het hart heeft verpand aan het groene eiland. Je kunt ze bijna horen wensen dat ze van Ierse komaf waren.

Scroll naar boven