Brielle Folk met WÖR en Laura Cortese

Het allereerste Brielse Folk Festival vindt plaats op 26 februari 2022, georganiseerd door FolkClub Brielle in de historische stad, die ooit door de Geuzen werd veroverd op de Spaanse bezetter. Het festival vindt plaats in het sport- en cultuurhuis Dukdalf-BRES te Brielle. Het jaar 2022 is voor de stad Brielle een jubileumjaar. Het is op 1 april precies 450 jaar geleden dat de Watergeuzen in naam van Oranje “Den Briel” in namen. Het hele jaar staat in het teken van dit jubileum. FolkClub Brielle verzorgt de officieuze aftrap van het feestjaar met haar festival Brielle Folk.

Er zullen tussen 19.00 en 00.30 uur vijf bands hun opwachting maken. De hoofdacts zijn de in België woonachtige Amerikaanse violiste Laura Cortese en de Vlaamse topgroep WÖR. Hun concerten worden afgewisseld met optredens van respectievelijk de Haagse groep Doolaard, The Lowland Paddies en SIR+, die in een lounge-achtige atmosfeer het festival afsluit.

Het adres van Dukdalf-BRES is Reede 2a, 3232 CV, Brielle. Kaarten à € 37,50 zijn te bestellen via deze link. FolkClub Brielle organiseert sinds 2006 kleinschalige folk-concerten in eetcafé t Kont van het Paard op de tweede zondag van de maand en onderscheidt zich door uitsluitend Nederlandse en Belgische folk-muzikanten een speelplek te bieden. Het uitgangspunt is kwaliteit en laagdrempeligheid.

Scroll naar boven