Brit George Boomsma op mini-tour in Nederland

De Britse folkmuzikant George Boomsma treedt in oktober voor het eerst op in Nederland. Hij is een kundige gitarist met een fantastische stem, die de afgelopen jaren samenspeelde met onder meer Katherine Priddy, Scott Matthews, Richard Thompson en Martha Tilston. Je kunt hem horen op een paar fijne kleine podia dit najaar, helaas alleen in de Randstad: in Hilversum op 26 oktober (MATF), in Amsterdam op 27 oktober (Torpedo Theater, een dubbeloptreden met Sophie Janna) en Houten op 28 oktober (De Groeverij).

George Boomsma is singer-songwriter uit Northallerton, North Yorkshire. Nadat hij de afgelopen tien jaar zijn vaardigheden op het gebied van het schrijven van liedjes en optreden heeft aangescherpt, heeft George stilletjes meer aandacht en bijval gekregen. Zijn liedjes reflecteren thema’s als het relaties, familie, zelfacceptatie, verdriet, het vinden van een weg vooruit ondanks onzekerheden, en het weer (meestal regen).

Terwijl in 2020 een groot deel van de wereld tot stilstand kwam, kreeg George Boomsma het druk en gebruikte hij de tijd om twee EP’s met vier nummers te schrijven en op te nemen. Chinatown en What’s Left Behind zijn live op tape opgenomen en bevatten de toevoeging van een strijkkwartet, wat extra warmte en beweging geeft aan zijn uitgebalanceerde nummers. Beide EP’s, die in de daaropvolgende twee jaar werden uitgebracht, zijn ongetwijfeld een stap voorwaarts ten opzichte van de eerdere releases van George Boomsma, zowel wat betreft songwriting als productie.

26 oktober Music Around The Fireplace Hilversum
https://www.musicaroundthefireplace.nl/#agenda

27 oktober Torpedo Theater Amsterdam
https://ticketl.ink/e7KGW

28 oktober De Groeverij Houten
https://groeverij.nl/product/zat-28-okt-george-boomsma-salon-perdu-live/

Scroll naar boven