Café Wehmut – Nieuwmarkt

Nieuwmarkt
(eigen beheer, )

Café Wehmut maakt poëtische Nederlandstalige liedjes, die worden vormgegeven door Michel van Dijk (zang), Jean Koolen (gitaar) en Jochen Hachgenei (percussie). Het trio is al enkele jaren actief, getuige de ep’s Spring dan! (2018, acht nummers) en Wij hebben de maan (2019, zes nummers). Nieuwmarkt bevat slechts drie nummers, maar in combinatie met de eerdere ep’s kun je wel spreken van een meer dan volwaardige cd-lengte.
Mart Jeninga speelde op alle drie de nummers een baspartij in, wat een prettige diepte aan het geheel geeft. De productie was in handen van Marg van Eenbergen, die in Amsterdam haar eigen studio runt onder de naam I Write Songs. Ze zorgde voor een uitgebalanceerd geluid.
De teksten en de muziek werden geschreven door de groep zelf: introspectieve beschouwingen, die een verwonderde blik op het menselijk handelen bieden. De zang van Michel van Dijk is zacht en omfloerst. Het is duidelijk dat de aandacht op de inhoud van de tekst wordt gericht. Gitaar, percussie en bas ondersteunen deze benadering volkomen. Muziek waarbij geconcentreerde aandacht vereist is. Hoewel het nummer Nieuwmarkt ook best een lekker lome Latijns-Amerikaanse swing kent. Niet één en al verstildheid dus.
Fijn dat er nog muzikanten zijn die het Nederlandstalige luisterlied een warm hart toedragen.
Michel van Dijk schreef overigens begin 2019 een artikel over de cd/dvd Thuishavensamba voor New Folk Sounds.

 

Scroll naar boven