Cam Penner – Sex & politics

Cam Penner

Sex & politics
(Eigen uitgave / Lucky Dice Music)

Indrukwekkend en ruw is de baard van zanger-liedschrijver Cam Penner. Zijn harde, rauwe stem past daar uitstekend bij. Maar als zijn ongepolijste zang in kopstem modus terechtkomt, gaat de volumeknop wat naar beneden.

Zijn liederen slingert hij met volle overtuiging in de richting van de luisteraar. Daarbij herhaalt hij het belangrijkste deel van zijn boodschap in een soort refrein. Penner wil in zijn soundscape-americana vooral kwijt wat hem dwars zit.

Jon Woods begeleidt de zanger op lap steel en elektrische gitaar met grootse geluidseffecten. De medeproducent zorgt er bovendien voor dat de songs vrijwel naadloos in elkaar overvloeien. Toch loopt de stijl van de liedjes sterk uiteen. Zo overheerst een stevig rockritme in Honey, in I’m calling out is er sprake van prettige kampvuurfolk, Bring forth the healing is een eigentijdse versie van een gospel en in Look out your window lijkt hij een countryadept. Zo komt de Canadees in vrijwel ieder liedje met een ander ritme en een andere aanpak de hoek omzetten.

Cam Penner is zo’n zanger waarbij je na een eerste kennismaking niet meteen lid wordt van zijn fanclub. Maar bij vaker beluisteren, ga je hem toch steeds meer waarderen.

 

Scroll naar boven