Captain of the lost waves – Hidden gems chapter II

Hidden gems chapter II
(BBC00419 / Xango music distribution)

Een vreemd gezelschap, een weirde cd. In het kort de bevindingen over een schijf van een groep die zich in mysteries hult. Wie is namelijk de persoon die zich achter het alter ego The captain verschuilt en de composities, zang, bouzouki en ukulele voor zijn rekening neemt? En zijn accordeon en vibrandoneon spelende collega Muzwell the mute?
De overige (gast)musici staan wel zonder cryptische naam vermeld. Ze bespelen onder meer viool, keyboards en synths, percussie, drums, gitaar, mandoline, bas en diverse koperblaasinstrumenten. De klankkleur van het Circus of Morality is dus breed, evenals de muziekstijl: van poppy tot orkestraal, van folk tot music hall. Het ademt inderdaad de sfeer van een circus uit.
Je wordt geboeid door het onbekende of onberekende, laat je meeslepen in de spanning en relaxen met de lach. Of je het geheel serieus moet nemen weet ik niet. Er zal een zekere waarheid in zitten, maar toch ook veel spot, op het verkeerde been zetten. De teksten zijn cryptisch, soms helemaal niet te volgen omdat ze in een (verzonnen?) taal worden gezongen waar ik geen snars van versta. En dan kan je de teksten meeleveren, maar daar heb je dan in dat geval niets aan. Wel aan de in meerderheid Engelstalige teksten.
Maar dan komt de allegorie, dubbele bodem, mysterieuze weer om de hoek. De inlay is trouwens, net als het boekje zelf, zeer fraai verzorgd. In de vorm van een ganzenbordspel wordt je door de informatie en teksten geloodst. Iets voor waaghalzen….

Scroll naar boven