CD-presentatie van De Vaste Gasten

De Vaste Gasten is een nieuwe akoestische band uit Nijmegen. Hoewel de groep nog maar sinds eind 2017 actief zijn, presenteren de vier groepsleden op zondag 27 mei hun eerste cd Buitenbeentjes in de Muse te Malden van 13.00 tot 14.30 uur.

Op de cd staan twaalf Nederlandstalige liederen van zanger/gitarist Leo de Kruis, plus drie instrumentale stukken van de hand van violist Jos Koning. Het kwartet wordt compleet gemaakt door contrabassist Marcel Snijders en percussionist Niek Edeling.
De groep kwam oorspronkelijk bij elkaar voor een éénmalig optreden in De Genegenheid Onder De Hemel in Nijmegen. De onderlinge samenwerking en de reacties van het publiek deden de vier mannen besluiten om samen door te gaan.

De teksten gaan over zeer uiteenlopende zaken, waarbij opvalt dat de onderwerpen  zeer herkenbaar zijn: de zorg voor de natuur, maar ook de man die juist alles van plastic wil hebben. Nostalgie komt aan de orde, slechte wegen in België en kortzichtige politici. De teksten zijn vaak grappig, maar die humor wordt regelmatig gebruikt als smeermiddel om serieuze onderwerpen aan te kaarten. De muziek en de arrangementen kleuren de liedjes met invloeden uit uiteenlopende muziekstijlen, van blues tot folk, van Balkan tot jazz.

Het adres van De Muse is Kerkplein 12 in Malden. De toegang is gratis.

 

Scroll naar boven