CD’s kort besproken: Harrison Storm, Bas Beenackers, Kastaar

Harrison Storm
Wonder, won’t you?
(https://shop.harrisonstorm.com)

De Australische singer-songwriter Harrison Storm brengt met Wonder won’t you? zijn debuutalbum uit, die tien liedjes over liefde en eenzaamheid herbergt. Hij begon als straatmuzikant en ontwikkelde vanuit die ervaring zijn speelstijl. De composities van Storm zijn melodieus en zijn gitaarspel klinkt soepel. Harrison Storm bracht eerder twee EP’s uit: Sense of home en Change it all.

De opnames vonden plaats in een kleine studio achter een koffiebranderij in Melbourne. Het nummer Stone werd niet voor niets als single bestempeld. De nummers zijn rijk georkestreerd met onder andere toetsen en strijkers. In good time valt op door de puur akoestische aanpak. Better with you is een mooie, meeslepende afsluiter van een homogeen en goed in het gehoor liggend album.


Bas Beenackers
Bas Beenackers
()

Door vijf nummers toe te voegen aan zijn debuut-EP Man heeft de in Maarheze geboren zanger, gitarist en keyboardspeler Bas Beenackers zijn eerste album uitgebracht. De liedjes van zijn EP zijn puur akoestisch, de nieuwe nummers echter wat rijker geïnstrumenteerd door de toevoeging van elektrische gitaar, bas, percussie, klarinet en koperblazers als trompet, trombone en tuba. Alle (zelfgeschreven) nummers werden geproduceerd door Simon Akkerman in diens Epic Rainbow Unicorn Studio in Rotterdam.

Thema’s als liefde, dood en kinderen komen naar voren uit het tiental vastgelegde tracks. Ik vind de akoestische nummers overtuigend klinken dan de meer aangeklede songs, waarin de instrumenten en de zang/gitaar niet echt samensmelten, maar de extra instrumenten te veel klinken als een toegevoegde laag. De zang werd voorzien van een iets te flinke dot echo, waardoor een zekere afstand tot de luisteraar ontstaat.

Toch geen reden om Bas Beenackers’ talent niet te herkennen. Hij goede zanger en gitarist, en schrijft sterke, vaak verstilde songs. En dit is pas zijn eerste album…


Kastaar
Seasons
()

Het Belgische duo Kastaar bestaat uit Martijn Donné en Bert Draelants, die beiden zingen en gitaar spelen. Dat doen ze met verve, zoals te beluisteren valt op hun eerste EP Seasons, die zeven zelf gecomponeerde nummers bevat. Zelf noemen ze hun muziek singer-songwriter & indiefolk.

Sterk wapen van Kastaar is de tweestemmige zang, die messcherp is. Maar ook het gevlochten gitaarspel trekt de aandacht, het sterkst in de instrumentale track Interlude, die naadloos overgaat in het lied Holy man. Mijn voorkeur gaat uit naar de eerste twee tracks van de EP: Every move en Together. Daarin laten Martijn en Bert horen volledig op elkaar ingespeeld te zijn en strak te kunnen arrangeren.

Net iets meer dan 20 minuten duurt deze eersteling van Kastaar. Een proeve van bekwaamheid die naar meer doet verlangen.


Scroll naar boven