Celtic & Balfolk Night, terug van weggeweest

Een festival met betoverende Keltische muziek en dansworkshops

Celtic & Balfolk Night m.m.v. Cara Dillon, Cécile Corbel, The Jiggers, Calan, Hot Griselda, AlascA, Wouter Kuyper / Sander van der Schaaf, Snaarmaarwaar, I Fratelli Tarzanelli, The White Mare Presentatie: Tom Haage

Een avondvullend Keltisch muziekprogramma en een complete Balfolk-avond vormen een nieuw folkfestival in Concertgebouw de Doelen. Met tien acts in vier zalen wordt de Doelen vrijdag 8 februari omgetoverd tot het Mekka van de Keltische muziek uit Wales, Ierland en Schotland. Luister ademloos naar de liedjes van Cara Dillon – een van de grootste folkzangeressen uit Ierland – of dans op live folkmuziek de Schotse Céilidh en de Ierse reel mee. Diverse dansen worden in workshop aangeleerd, dus iedereen kan meedoen. Celtic & Balfolk Night brengt een avond vol muziek en dans met onder meer popband AlascA, de Bretonse zangeres en harpiste Cécile Corbel, de Schotse band The Jiggers en de jonge musici van band Calan.

fotos-folknight-de-Doelen-2013

Folkmuziek maakt zijn comeback! In de jaren ’50 van de twintigste eeuw kwam de folk op als populair muziekgenre, om in de jaren ’60 en ’70 een waar hoogtepunt te beleven. Folkclubs schoten in die periode als paddenstoelen uit de grond. Vanaf 1982 kregen genres als soul, blues en disco de overhand en verdween folkmuziek wat meer naar de achtergrond. In 1982 vond in de Doelen de laatste editie van Rotterdam Folk plaats. Dit jaarlijkse festival was een van de meest toonaangevende folkfestivals van heel Europa. Vandaag de dag ontvangt folkmuziek nieuwe belangstelling. Oude West-Europese dansen op frisse nieuwe volksmuziek en traditionele klanken vinden een steeds groter publiek en steeds meer vertolkers. Meer dan genoeg redenen dus voor de Doelen om onder de naam ‘Celtic & Balfolk Night’ een nieuw en groots folkfestival te organiseren.

Concert- en congresgebouw de Doelen, Rotterdam
Vrijdag 8 februari 2013, diverse zalen, 19.00 – 01.30 uur
Met diverse dansworkshops vanaf 19.00 uur en optredens vanaf 20.00 uur
(zie programma overzicht)

Kaarten
Van € 9 t/m € 29, verkrijgbaar via de kassa van de Doelen via 010 2171717 en via www.dedoelen.nl

Scroll naar boven