Chadwick Stokes – The horse comanche

Chadwick_Stokes_Comanche1500_grande

The horse comanche
(Ruff Shod, Nettwerk, Munich)

De Amerikaan Chadwick Stokes heeft al een flinke muzikale carrière achter de rug als lid van de bands Dispatch en State Radio. Maar om zijn ei kwijt te kunnen koos hij uiteindelijk toch voor een solo-carrière. In 2011 kwam hij met Simmerkane II, nu opgevolgd door The Horse Comanche. Zijn tweede soloalbum kwam op een bijzondere manier tot stand. Chadwick Stokes besloot zijn nummers uit te proberen door Amerika rond te reizen in een oud busje en in huiskamers te spelen. De reacties van de toehoorders waren de voedingsbodem voor het schaven aan de liedjes.
De liederen werden van de snelweg naar de studio getransporteerd, waar hij samen met een driemans productieteam bestaande uit Sam Beam (Iron and Wine), Brian Deck (Josh Ritter) en Noah Georgeson (Devandra Banhart) aan de slag ging.
Het resultaat is een mix van rock, country, folk, vaudeville en singer/songwriter. Stokes schrijft intrigerende teksten, die het menselijk handelen in zijn verschillende verschijningsvormen tegen het licht houden. Het titelnummer ziet Chadwick Stokes zelf als het centrale stuk van het album. Het werd geïnspireerd door de verhalen die Stokes hoorde over astronauten die graag ruimtereizen wilden maken, terwijl er geen kans was op terugkeer. The horse comanche is geen gemakkelijk album, maar het loont zeker de moeite om in de woorden en in de muziek te duiken.

 

Scroll naar boven