Charlie Piggot & Gerry Harrington in Nederland

De Ierse muzikanten Charlie Piggot (knoppenaccordeon) en Gerry Harrington (fiddle) komen voor een aantal optredens en workshops naar Nederland in de laatste week van september.

Charlie, oorspronkelijk uit Co. Cork, begon op jonge leeftijd al met muziek maken en was één van de oprichters van de populaire folkgroep De Dannan. Hij begon zijn carrière als banjospeler, maar heeft op latere leeftijd zich meester getoond op de knoppenaccordeon in de karakteristieke C#/D stijl. Zijn spel werd door Living Tradition omschreven als “uit het hart van de melodie, nimmer slordig of gehaast, maar altijd open en uitnodigend”.

Gerry komt uit Kenmare, Co. Kerry, waar hij op jonge leeftijd de Ierse fiddlestijl oppakte in een omgeving van invloedrijke spelers als Connie O’Connell en Denis McMahon. In de jaren ‘90 heeft Gerry twee goed aangeschreven cd’s uitgebracht – één met accordeonist Eoin O’Sullivan en één met de fluitist Peter Horan. Zijn solo album At Home is een intiem portret van de schoonheid van de Ierse fiddle muziek, waarop hij verschillende regionale speelstijlen met grote zorg combineert.

Concertreeks

Charlie en Gerry hebben in 2015 samen het album The new road uitgebracht; een fraai voorbeeld van hun muzikale chemie. In deze concertreeks zullen zij hun muzikale kunnen combineren en laten horen waar het in Ierse traditionele muziek om gaat: genieten van mooie melodieën met een eigen invulling, maar altijd met respect voor de meesters uit het verleden.

De concerten zijn op de volgende data:

Woensdag 26 September – Kasteel Dever – 19:30 – Lisse
Donderdag 27 September – Parel van Zuilen – 20:15 – Utrecht
Vrijdag 28 September – Via Via Cafe – 20:00 – Mechelen

Tickets kunnen besteld worden via bovenstaande links. Voor meer informatie kunt u mailen naar .

Workshop

In het weekend van 29 september zullen Charlie en Gerry een techniek/tunes workshop geven aan fiddlespelers en accordeonisten.

Klik hier voor meer informatie over de workshop.

 

Scroll naar boven