Chimera 1 en 2 heruitgave op cd

Het zijn ware collector’s items: de eerste twee vinylalbums van Chimera. Debuut Des duivels oorkussen verscheen op het Stooflabel in 1980. Een jaar later volgde op het zelfde label Obstakel.

Ze behoren tot het nationaal cultureel folkerfgoed. Alleen, je moet ze wel in je platenkast hebben staan. En dat is voor degenen die ze in die beginperiode van de formatie rond Bas en Marry Verkade niet aanschaften een behoorlijke klus. Tweedehands kom je ze nog wel eens tegen, maar gezien de beperkte beschikbaarheid is de prijs daarvoor navenant. Ooit kon je een gedigitaliseerde versie van de twee albums bestellen bij Fonos. Nu kun je die Fonos uitgaven nog lenen via je eigen Bibliotheek bij Muziekweb, de Centrale Discotheek in Rotterdam.


Gelukkig meldt gitarist Bas Verkade dat de twee albums worden geremasterd voor een cd heruitgave op PAN Records. Die heruitgave kunnen we omstreeks juni verwachten. Het lied De timmerman werd oorspronkelijk voor het album Obstakel opgenomen. Het was de bedoeling deze outtake toe te voegen op de cd uitgave van het album. Dat idee verdween echter in de ijskast omdat deze track waarschijnlijk beschikbaar komt op een volledig nieuwe cd van de formatie.

New Folk Sounds laat u met dank aan Bas Verkade alvast kennismaken met dit nummer (zie de video onder dit bericht).


Scroll naar boven