Classic Water – Matter of time

Matter of time
(Plato Utrecht Records)

Classic Water is een Nederlandse vierpersoonsband die alt-folk speelt. Matter of time is hun tweede album, en klinkt veel ingetogener en meer verstild dan het in 2001 uitgegeven debuut Concrete pleasures. Het nieuwe album bevat acht nummers, die – naar wat ik begrijp – allen werden geschreven door zanger/gitarist Tom Gerritsen. De andere groepsleden zijn Lotte van Leengoed (achtergrondzang, toetsen), Jan Pieter Middelkoop (bas) en Albert Dijk (slagwerk).

Zanger Tom Gerritsen weet de aandacht naar zich toe te trekken. Zeker waar zijn zachte, melodieuze stem wordt ondersteund door die van toetseniste Lotte. Ondanks het doorgaans trage tempo bevat de muziek op Matter of time de nodige spanning. Je verwacht regelmatig dat er iets gaat losbarsten, maar het blijft voortdurend broeien. Er zijn enkele medium-tempo liederen, zoals The hurting kind en het titelnummer, die voor afwisseling zorgen. Wat een goede zaak is. Het elektronica gefriebel waarmee Asleep begint, is minder mijn ding. Maar dat is slechts een micro smetje.

Het iets meer dan 35 minuten durende album, dat herinneringen oproept aan sixties dreampop, werd geproduceerd en opgenomen door Jan Schenk (als muzikant bekend van Hospital Bombers) in zijn studio in Amsterdam, waar eerder bijvoorbeeld ook Clean Pete en Lucky Fonz III opnames maakten. Benieuwd in welke richting Classic Water zich gaat ontwikkelen.

Website: www.classicwater.org

Scroll naar boven