Clemens Krijger – Dream Chaser

clemens krijger

Dream chaser
(
Eigen beheer)

Clemens Krijger is een Nederlandse componist die enige jaren geleden een opmerkelijke cd Ghost tracks uitbracht. Dream chaser  is de opvolger waar Krijger een paar jaar aan werkte. Alle muziek is van Krijger, maar de teksten voor een groot aantal songs werden aangeleverd door Hanneke van Eijken, Greetje Bijma, Laura Stavinoha en een tweetal door Krijger zelf.
Net als op Ghost tracks is de muziek moeilijk te categoriseren. Soft pop, zelfs rocky invloeden en lichte gothic, klassiek, modern art en een vleugje folk passeren. Doordat de vocalen soms gedubbeld zijn, doet het wat sprookjesachtig en dromerig aan. Dat verwacht je toch niet bij een titel als Salto Mortale, dat soms aan de klassieke operawerken van Philip Glass doet denken. Als uit een muzikale speeldoos is Primavera  afkomstig, met knappe vocalen van Bijma. Dankzij een cast van veertien personen en instrumenten variërend van akoestische, elektrische en basgitaar, tot viool, cello, hammered dulcimer, drums, fagot, harp, piano en sax wordt een totaalgeluid neergezet dat desondanks heel transparant klinkt.
De muziek trekt aan je voorbij als een film met intrigerende, ontspannende, enerverende, hallucinerende, romantische en innemende momenten. Dit is geen muziek voor in de keuken of tijdens het grasmaaien, maar met het houtvuur aan, met een goed glas wijn en een boek. Dan droom je volledig weg…

 

 

Scroll naar boven