Coracle – At evening tide

At evening tide

(eigen beheer / www.coracle-music.com)

Achter de groepsnaam staat nog de toevoeging ‘and friends’. Die bedoelde vrienden zijn een verzameling ex-groepsleden, en gastmuzikanten die op een of andere manier iets met de groep hebben. Daaronder vinden we oa Danny Guinan, Onno Kuipers, Peter Korzilius, Dieuwke van Ophem en Peter Rechsteiner. Die laatste tekende ook voor de productie. Op hun derde cd laat de Noord-Hollandse groep van ’the English lads’ Jim Spiers en Ron Newson weer de gekende mix van Britse en Keltische traditionals en covers horen. Met klassieke titels als The cliffs of Doneen, Sweet Carnlough Bay, The goodnight song van Jim Boyes en Sandy Denny’s Who knows where time goes gaat de groep in feite gewoon verder waar ze bij de vorige platen (Still afloat en Far from the glens) gebleven waren. Niets opzienbarends of vernieuwends, in tegendeel zou ik zeggen, maar wel een keurig gearrangeerd en geproduceerd album met de traditionele akoestische folkmuziek zoals die in de vaderlandse folkclubs nog steeds graag gehoord wordt.

3 gedachten over “Coracle – <em>At evening tide</em>”

 1. Na het lezen van deze recentie ben ik om eerlijk te zijn enorm verbaasd.
  Ik kan mij hier net als de andere 2 personen die hierop gereageerd hebben, totaal niet in vinden. Naast dat ik erg onder de indruk was van hoe de cd er uit zag, was ik nog veel meer onder de indruk van het geluid en de nummers die hier op stonden.

  De opvatting dat Coracle verder gaat waar zij opgehouden zijn bij still afloat is echt NIET terrecht en daar doet de reviewer de band enorm te kort mee.
  Het viel mij op dat de band een veel rustiger album heeft afgeleverd en een compleet andere setting. Ook het toevoegen van instrumenten zoals de low whistle via Boyke ten Broeke, de Uillean Pipes en de invloed van hun nieuwe bandlid Bas Berkhout is Enorm goed te horen. Ik vind dit een geweldig album en zeker een die niet mag ontbreken! Mijn verzoek aan de reviewer is dan ook zeker: Luister eens opnieuw en beoordeel nog eens goed.

 2. Ook ik ben het niet eens met de reviewer. Uiteraard is iedereen zijn eigen mening toegedaan maa heb het idee dat de reviewer niet de tijd heeft genomen om echt vergelijkingen met de eerdere albums te maken.

  Ik heb het nieuwe album sinds hun cd presentatie op 4 maart en ik vind ‘m juist heel anders dan de eerdere albums. Veel muzikaler en de toevoeging van gastmuzikanten is echt mooi!

  En tuurlijk staan er wel bekende nrs op maar het overgrote merendeel is toch echt onbekend en heel erg mooi. Dieuwke van Ophem heeft een prachtige stem die echt goed samengaat met Coracle ook.

  Ook iets wat mij opvalt is dat het album veel langzamer is dan de eerdere albums. Je merkt dat Coracle met dit album echt een andere setting wil creeren. Ook het album zelf zoals het er uit ziet qua design is anders dan hun eerdere albums. Hier is echt veel zorg aan besteed en dat merk je!

 3. Judith de waard

  Coracle!!! Het zou eens tijd worden dat deze band een review kreeg. Ik ben het overigens niet eens met de reviewer. Deze heeft duidelijk de eerdere albums niet geluisterd. Dit album is veel rustiger en maakt veel meer gebruik van een groter spectrum aan instrumenten dan de vorige albums “still afloat” en “far from the glens”. Ik vind dit album veel technischer en meer gevoel hebben dan de reviewer doet voorkomen. Wat ik wel met de reviewer eens ben is dat het een cd is die goed zal vallen in echte folkclubs en pubs. Wie de band Coracle nog niet kent, moet zeker kennis maken met hun muziek.

Reacties zijn gesloten.

Scroll naar boven