Courtney Hale Revia – Growing pains

Growing pains
(eigen beheer / www.courtneyhalereviamusic.com)

De Texaanse singer-songwriter Courtney Hale Revia heeft het songschrijven niet van een vreemde. Haar vader James T. Hale was een songschrijver tot zijn overlijden in 2021 aan Covid. Revia heeft haar derde album Growing pains opgedragen aan hem en sluit het album af met één van zijn composities, Bloom where you are.

Het werk van Revia is niet onder één noemer te plaatsen, het is een mengeling van country, americana, rock en folk. Wat alles bindt is haar degelijke en onderhoudende stem, die duidelijk past in een countrysetting. Met een fikse keur aan muzikanten is een twaalf tracks tellend album bij elkaar gespeeld. Revia beheert een podium waar ze andere artiesten laat optreden, daardoor heeft ze genoeg contacten in de muziekscene om een uitgebreid instrumentarium naar de studio te krijgen.

Ze laat zich inspireren door de alledaagse dingen in het leven: haar gezin, het podium en haar werk als docente. Het leidt tot mooie en ruige songs die zeker vaker gehoord zouden moeten worden. De persoonlijke kritische noot bij dit album is dat de rijke arrangementen de songs regelmatig helemaal dichtsmeren. Het ‘less is more’ effect ontbreekt op die momenten waardoor het wel een erg gelaagd klinkt. Je gaat verlangen naar de akoestische basisversies van de songs, want ergens zijn ze klein begonnen.

Door de bombastiek en dramatiek heen hoor je wel dat er prima gemusiceerd wordt, en ook dat het stuk voor stuk levensvatbare songs zijn. Ik zou haar heel graag transparanter, en met een kleine(re) bezetting willen horen.

Scroll naar boven