Darling West – While I was asleep

While I was asleep
(Ja.Jansen Records/JANSEN097CD)

Het is toch de ultieme droom om met je Europese countryband in Amerika te touren? Dat overkwam de Noorse formatie Darling West met een geheel eigen geluid en een geheel eigen benadering van de country-sound. De tien nieuwe songs op While I was asleep klinken goed gelaagd en degelijk.
Het fenomeen country is in thuisland Amerika breder dan in onze contreien, waardoor country een rijkere kleuring heeft dan wij hier vermoeden. Daardoor passen de eigen composities met een iets commercieel tintje perfect in het Amerikaanse landschap. Zangeres Mari Sanvaer Kreken heeft een zeer onderhoudende en standvastige stem voor dit genre. Ze blijft de aandacht triggeren tot aan de laatste tonen.
De fris gearrangeerde songs zijn vooral vocaal meerstemmig gefundeerd, en fris ingekleed met allerhande instrumentale toevoegingen. Dit album van Darling West doet je dromen van een lange rit over Highway 61. De songs zouden ook perfect uit de autoradio van een vintage Chevy kunnen komen.
Darling West sluit duidelijk aan bij de ‘new country’ stroming, met toch wel wat muziekelementen uit eind jaren zestig van de vorige eeuw. Dat weidse effect maakt van ieder lied een landschap dat reikt tot aan de horizon. Je voelt de binding met de hippietijd en de countryrockinvloeden van The Flying Burrito Brothers, al is de link met de moderne singer-songwriter ook zo gelegd.
Darling West klinkt als zichzelf, en dat moeten ze vooral blijven vasthouden. While I was asleep is een aangename kennismaking met een band van wereldniveau.

 

 

Scroll naar boven