David Phillips – Get along

Get along
(Black & Tan Records)

David Philips is een Engelse, in Barcelona woonachtige singer-songwriter die nu al zes releases op het Nederlandse Black & Tan label op zijn naam heeft staan. Enkel zijn debuutalbum verscheen in 2010 in eigen beheer. Productieve jongen dus. Philips doet ook op Get along alles zelf: hij speelde alle instrumenten, zong alles in, nam alles op, deed de mix en de mastering en verzorgde het artwork. Do It Yourself pur sang. Naast muzikant is David Philips ook kunstenaar, dus de vechtende vogels op het cd-hoesje zijn van zijn eigen hand.
De cd bevat dertien nummers. De eerste acht tracks zijn allemaal nieuwe composities, die David met een bandgeluid heeft opgenomen. Daarbij staat de akoestische gitaar echter wel centraal. Mijn voorkeur gaat uit naar Friends like you en As long as we get along, niet toevallig de meer verstilde nummers. Sterk is ook het instrumentale stuk Red on yellow.
Nummer 9 en 10 op de cd zijn twee oudere nummers van Philips die opnieuw werden opgenomen. Ook deze werden vastgelegd met een bandgeluid, wat een duidelijk verschil is met de eerdere versies en het dus ook de moeite waard maakt ze opnieuw op te nemen.
De drie laatste nummers zijn evenzoveel demo-versies van het nieuwe repertoire. Ze laten vooral horen dat David Philips met enkel zang en gitaar een volwaardig muzikaal geheel kan neerzetten. Wel leuk om de nummers zo naast elkaar te kunnen leggen.
Mocht David Philips bij jou in de buurt op een affiche prijken, aarzel dan niet om naar hem te gaan luisteren. Satisfaction garanteed.

Scroll naar boven