De Nieuwe Snaar: een allerlaatste keer

header_1Over drie weken kunnen liefhebbers van deze bijzonder originele groep de vier kompanen van De Nieuwe Snaar nog één keer op het podium zien.

 

In de voorbije twee jaar hielden ze in heel wat culturele centra en theaters in Vlaanderen en Nederland hun afscheidstournee. Maar Nekka-nacht, het mekka van de Nederlandse kleinkunst, heeft de eer en het genoegen de groep als hoofdact te hebben op zijn jaarlijks feest in het Sportpaleis te Antwerpen. Op vrijdag 25 april is het zover. De Nieuwe Snaar, aangevuld met gasten die tot nog toe onbekend bleven, zal een uniek ‘best of’ programma spelen voor de duizenden liefhebbers die de verplaatsing naar Antwerpen zullen maken.
De organisator van Nekka-nacht gaf het programma de titel mee: De Ereronde.

De in 1970 opgerichte folkgroep De Snaar die in 1982 de muziektheatergroep De Nieuwe Snaar werd, houdt er definitief mee op. Het spektakel, want zo mag een optreden van De Nieuwe Snaar zeker genoemd worden, wordt vast geen herhaling van hun afscheidstournee. Het wordt een enige voorstelling die de hardste fans van de groep nog zal verrassen.
Groepslid Kris De Smet, tevens auteur van het interessante boek Het verhaal van De Nieuwe Snaar dat de geschiedenis van de groep beschrijft, schrijft over dit slotconcert: “We hebben getracht een programma samen te stellen dat datgene illustreert waarnaar we in de loop van de jaren geëvolueerd zijn en wat ons handelsmerk is geworden. Verwacht u dus aan muziek, liedjes, humor, jonglerie, acrobatie, magie, ballet, slapstick, show, verrassende verschijningen, uitbundige uitbarstingen en verstilde momenten en wellicht ook de terugkeer van de sport in het Sportpaleis. We willen het publiek voor de laatste maal nog eens stevig verrassen en daarom worden geen namen van gasten bekend gemaakt, want anders zouden het uiteraard geen verrassingen zijn. Deze Nekka-Nacht is een welgemeend geschenk aan het publiek waarvoor we al die jaren hebben mogen spelen.” Wie wil zo’n geschenk afwijzen?

Graag vermelden we nog dat de winnaar van de jongste Nekka-wedstrijd, de Nederlandse artiest Thijs Maas, mee op het grote Nekka-podium mag met De Nieuwe Snaar.
Voor meer details verwijzen we naar www.nekka-nacht.be

Scroll naar boven