De Speulers mit Paul Munting Kom bie mie

Kom bie mie
(eigen uitgave, )

Het duurde een tijdje voor de tweede cd van de Groninger Paul Munting verscheen. Zijn vorige album bracht hij uit samen met de Fiddlesticks. Dat lijkt een andere band, maar toch is het de kern van de Speulers, Michel Hendricks (gitaar), Edu Grin (mandoline) en Maarten van der Helm (contrabas), dezelfde als zeventien jaar geleden. Samen met Timo Kelder (slagwerk), Jan Diertens (hammond) en Ypie Grin (zang) zijn ze een goede ondersteuning voor de zing-sprekende Munting.

Op de schijf van ruim een half uur horen we negen liedjes en een instrumentaaltje, Michels riedel. Het muzikale werkje wordt niet in een gehaast tempo afgewerkt en kan daardoor goed beklijven. De liedjes zijn vooral gebaseerd op werk van Groningstalige dichters. Jan Boer en Jelte Dijkstra nemen met elk twee gedichten een voorkeurspositie in. Gitarist Hendricks voorzag de meeste teksten van een prettige melodie. Munting zelf verplaatste de vooral in Ierland populaire song, Galway girl van Steve Earl, naar Wehe en werd zodoende Wijster Wicht.

De schijf en het begeleidend tekstboekje bevatten helaas wat slordigheden. Omgewisselde nummers, soms onzuivere zang en tekstfouten doen afbreuk aan het geheel. Al met al komt deze cd minder krachtig over dan de vorige.

Scroll naar boven