Diverse artiesten – Hommage a Marcel

marcel-dadi

Hommage a Marcel Dadi
(Acoustic Music Records 319.1561.2)

Marcel Dadi was een Franse fingerpicker die omkwam bij een vliegtuigongeluk met een Boeing 747 op de terugweg naar Parijs. Dadi was behalve een groot gitarist ook een invloedrijk componist, maar staat vooral bekend om zijn tablaturen, waarmee niet notenlezers toch inzicht verkregen in de speeltechniek op de gitaar.
Op het hoogtepunt van zijn carrière kwam Dadi op 17 juli 1996 om. Ondanks zijn vroegtijdige dood blijft Dadi een enorme invloed uitoefenen op fingerpickers over de hele wereld. Reden voor collega’s om twintig jaar na zijn heengaan een tribute-cd uit te brengen met louter composities van de Fransman.
Onder de gitaristen bekende namen als Martin Taylor, Peter Finger, Jacques Stotzem, Michel Haumond, Albert Lee en zelfs Pierre Bensusan. Twaalf werkstukjes in een eigen interpretatie, zowel op elektrisch als akoestische gitaar, waarbij de grote variëteit opvalt. Countrydeunen worden afgewisseld met gipsymelodieën, romantische fingerpickers met catchy klanken en folky tunes.
Als afsluiter is er een eigen track van Dadi,  Song for Chet, de man die hem inspireerde zoals hij nu anderen. Een waardevol en eerlijk eerbetoon.

 

Scroll naar boven