Diverse artiesten – Puur Gelderse sound

Puur Gelderse SoundPuur Gelderse sound
(Gelderse Erfgoedorganisaties, www.ecal.nu)

Dialectzangwedstrijden zijn populair in de provincies buiten de Randstad. In 2012 vonden in Gelderland zelfs twee van deze vocale krachtmetingen plaats. De beide winnaars mochten als beloning een cd opnemen. Kortgeleden verscheen die schijf met vijf liedjes.

Winnaar in Deest (in het Land van Maas en Waal) was de zanger-liedschrijver André Janssen. Hij zong daar samen met het Kioskkoor Bergharen Tusse Herre en Hèrwaore. Deze door Janssen zelf omgetaalde versie van het bekende Aan de Amsterdamse grachten staat ook op de cd. De goede stem van Janssen en de kwaliteit van het gemengd koor, dat nog maar een jaar bestaat, vallen daarbij op.

In Aalten ging het duo Mulder & Van Gorkum met de eer strijken. Het minialbum draagt niet het winnende nummer van het duo uit de Liemers. Dat lied verscheen al eerder op hun eigen cd. Hier kozen de twee voor drie uiteenlopende, nieuwe eigen liedjes. Ze laten daarmee horen dat ze met tekst en muziek uitstekend uit de voeten kunnen en bovendien erg creatief zijn.

Scroll naar boven