Doe mee aan de nieuwe Laroux

De cd Liever een Pallieter van Laroux kon rekenen op maximale bijval van New Folk Sounds en andere media. De tijd is blijkbaar rijp voor een tweede project, en daar kunt u, lezer, een rol in spelen. Via Voor de Kunst wordt elke potentiële liefhebber gevraagd de sympathie uit te drukken in een kleine dan wel substantiële bijdrage. Maar daar staat natuurlijk wel wat tegenover.

Laroux

“We vragen het minimale, maar hopen op meer. De nieuwe CD van Laroux wordt persoonlijker en intiemer. Uit minder willen we méér halen. Deze bescheiden inzameling vult een even bescheiden budget richting de kleine zalen.
De vorige cd, Liever een Pallieter (2004) was groots en meeslepend. De liedjes van Laroux werden breed gedragen door 23 bevriende muzikanten. Er volgden veel goede recensies.”

Op dit tweede album zoekt Laroux zich in het kleine. Met een bescheiden Meute van zeven muzikanten wil hij graag het album Gekanteld Gras maken. Het wordt eigenzinniger en breekbaarder, dit keer. De klankkleur ligt meer in de Balkan, in Ierland en nog veel dieper in het Vlaanderenland. Gemengd met vleugjes americana en afrikana krijgt het album een palet van eigen nummers, gelardeerd met bewerkingen van teksten en liedjes van onder andere Bertolt Brecht, Tom Waits en Wannes van de Velde. De Meute is onstuitbaar, dus de opnames zijn al begonnen.

Laroux vond hiervoor een eigenzinnige platenmaatschappij (Silvox Records) en een gerenommeerde studio (Swamp Music Studio’s in Raamsdonksveer). De kosten hiervoor worden onder andere gedragen door de muzikanten zelf.

Waarom dan deze crowdfunding?
“Omdat jullie hulp hard nodig is op een ander vlak. Want als de opnames klaar zijn, wil Laroux graag met een mooie cd het theater in. Kleine theaters en soms een ietsje groter. Daarvoor is geld nodig voor onder andere promotiemateriaal, website, posters en flyers, demo’s, een fraaie vormgeving voor de cd, theaterattributen en natuurlijk een goed impresariaat. Door een klein of minder klein bedrag te vragen, hopen we dat het project een grote slagingskans heeft. Maar des te meer we inzamelen, des te meer we samen met jullie kunnen genieten van een vrolijk liedje, een verstilde ballade of een mooi verhaal”.

Zie op Voor de Kunst hoe je kunt helpen. Een leuk programma aan tegenprestaties ligt voor je klaar. Wil je wat bijzonders? Maatwerk wordt verricht.
De Meute bestaat uit: Peter de Frankrijker, Erik van Es, Lenny Laroux, Ad van Emmerik, Baaf Stavenuiter, Wouter Kuyper, en…

Scroll naar boven