Dori Freeman – Dori Freeman

Dori Freeman

Dori Freeman
(Free Dirt Records DIRT 0074, Music & Words)

Singer-songwriter Dori Freeman is een midden-twintiger uit de zuidwestelijke heuvels van Virginia, die als muzikale invloeden genres als bluegrass, rhythm & blues en country rekent. Ze is echter ook gevormd door hedendaagse muzikanten, met name Rufus Wainwright, wiens beklijvende melodieën en pijnlijk eerlijke teksten haar enorm aanspreken.
Voor haar debuut-cd wist ze Teddy Thompson als producer te arrangeren, de zoon van Richard en Linda. Opnames voor het titelloze album vonden in drie dagen tijd plaats in New York City, waar ze werd bijgestaan door onder andere gitarist Jon Graboff (eerder actief bij Ryan Adams), violist Alex Hargreaves, bassist Jeff Hill en pianist Erik Deutsch. Thompson droeg op gekozen plaatsen achtergrondzang en gitaarloopjes bij.
De elf eigen composities van Dori Freeman zijn tamelijk recht-toe-recht-aan. Haar kristalheldere stem zorgt er voor dat de aandacht erbij blijft. Het slechts met vingerknippen begeleide nummer Ain’t nobody is een welkome afwisseling. De melodie en het ritme roepen herinneringen op aan de Weavers klassieker  Sixteen tons.
Al met al laat Dori Freeman met haar debuut een prima indruk achter. Haar liedschrijftalent zal zich ongetwijfeld nog ontwikkelen de komende jaren.

Scroll naar boven