Duffhues – Warlock enemy

Warlock enemy
(Zwarte Vleugels, Sonic Rendezvous)

De eigenzinnige singer-songwriter Duffhues volgt al jarenlang zijn eigen pad. Inmiddels is hij toe aan zijn tiende album, dat verschijnt onder de titel Warlock enemy en tien eigen composities bevat. Geen vrolijke nummers, maar verhalen over bijzondere mensen en situaties die een donkere of op z’n minst afwijkende inslag hebben. Zang, gitaar, wat percussie, dat is wat je grotendeels voorgeschoteld wordt. Het tempo ligt laag. Duistere ballades.

Duffhues speelde zelf alles in, maakte de opnames en deed de geluidsmix in een bunker, waar het niet warmer werd dan dertien graden Celsius. In een dergelijke omgeving wilde hij het maximale uit zichzelf halen. Comfort zou alleen maar afleiden. En het bracht hem qua gevoel dichter bij de muziekstromingen die hem inspireren en in welke traditie hij zichzelf ook ziet staan: blues, folk en roots. Warlock enemy werd – evenals zijn vorige album overigens – in mono opgenomen, zoals dat vroeger gebruikelijk was.

In het cd-boekje staan alle teksten van de nummers afgedrukt. Dat is altijd fijn, maar in dit geval zo goed als onmisbaar. Eigenlijk draait het vooral om de teksten, de verhalen. Die nemen je mee op een donkere, onheilspellende trip.
Opvallend detail: In het nummer Hunting zingt Duffhues I’m hunting for Fable Dust. Onder de naam Fable Dust nam hij in 2015 het instrumentale album The man who came out of the storm op.

Duffhues maakt geen muziek die je opzet terwijl je gezellig aan het tafelen bent. Hij eist je aandacht op en trekt je zijn wereld binnen.

Website: www.duffhues.com

Scroll naar boven