Edwin Jongedijk – Holt & stoal

 

Holt & stoal
(Marista MCD 16226)

Onvoorstelbaar hoe de in Friesland geboren en in Drenthe opgegroeide zanger zich in korte tijd tot Groninger zanger-liedschrijver ontwikkelde. Sinds Edwin Jongedijk zich vijf jaar geleden verrassend tussen de gevestigde streektaalartiesten nestelde, verscheen nu alweer zijn derde cd. Zijn repertoire lijkt langzamerhand te verschuiven van relatieproblemen naar andere zaken die het leven tekenen. Steeds ligt daarbij het accent op de donkere zijde, niet in blues gegoten maar in melodieuze liedjes die hij leent van Amerikaanse singer-songwriters. Hij geeft ze een eigen vorm in op country leunende americana.

Jongedijk besteedt veel aandacht aan zijn eigen productie. Hij benaderde diverse muzikanten om zijn muziek de door hem gewenste vorm te geven. Onder anderen Bernard Gepken op gitaar, Jasper Blokzijl op piano, Joost van Es op viool en Marcel Gerritsen op dobro leverden heerlijke bijdragen.

Vooral de duetten zijn een lust voor het oor zoals Ik drink (I drink, Mary Gaultier) met Marianne van der Velde, Gainaine wint (Nobody wins, Kris Kristofferson) met Vonnie Coenraad en vooral Òfschaaid (Goodbye, Steve Earle) met Marlene Bakker. De muzikale vakman leverde met Holt & Stoal een goed geproduceerde en gevarieerde schijf af.

Scroll naar boven