Elaine da Silva – Nos voz

Nos voz
(eigen beheer)

Elaine Da Silva is een singer-songwriter van Afrikaans Kaapverdische afkomst, die werd geboren in Zweden. Ze verkende jarenlang de wereld, en belandde onder andere de Verenigde Staten (waar ze onder andere bij House of Blues optrad) en Groot-Brittanië. Nu is ze neergestreken in Nederland en meer bepaald in Rotterdam. Elaine omschrijft zichzelf als een nomade, gedreven om het publiek “een magische reis in Kaapverdische folkmuziek, met een vleugje jazz en bossanova” te bieden.
De debuut EP Nos voz (onze stem) bevat zes nummers, die Elaine da Silva deels in het Creools, deels in het Engels zingt met een warme, innemende stem. De belangrijkste muzikale begeleider op Nos voz is Erineu Monteiro, die op alle nummers gitaar speelt en ook voor een aantal tracks de muziek schreef. Daarnaast hoor je een veelheid aan muzikanten op instrumenten als kora, piano, saxofoon, cavaquinho, flügelhorn en accordeon. En bas en drums natuurlijk.
Hoewel een EP slechts een beperkt zicht kan geven op de kwaliteiten van een artiest, geeft het in dit geval voldoende aanknopingspunten om aan te voelen dat Elaine da Silva rijp is voor de grotere podia.

Scroll naar boven