Eléonor & Gerry de Mol doen Slauerhoff

Na de zomersingle Geen van allen zorgen presenteren Eléonor & Gerry De Mol nu het op muziek liefdesgedicht Woorden in de nacht van Jan Jacob Slauerhoff. Het is een van de mooiste liefdes-gedichten uit de Nederlandse literatuur. Woorden in de nacht is erotisch, mysterieus en speels diepzinnig.
Eléonor & Gerry de Mol zijn niet de eersten die deze tekst uitkozen om er een lied van te maken. Zo zijn er ook uitvoeringen te vinden van Herman & Ik (met Thomas Acda) en Hans Zilver. Maar deze nieuwe uitvoering mag er bepaald zijn. Dit passioneel en romantisch liedje nodigt uit om op deze donkere dagen een beetje dichter bij elkaar te kruipen. En het is de aankondiging van meer bewerkingen van het duo van de gedichten van Slauerhoff.
Eléonor – oftewel Elly Aerden, die eerder deel uitmaakte van de folkgroep Mairan – en Gerry De Mol doken in de teksten van Slauerhoff, de Nederlandse dichter van het verlangen naar verre kusten, naar (on)bereikbare vrouwen en naar huis. De dichter met fado, samba en bossa in de oren. Het resultaat is een geheel nieuw liedrepertoire op teksten van Slauerhoff. Het album komt uit in het voorjaar van 2021 ter gelegenheid van de 100-jarige verjaardag van de eerste Slauerhoff-publicatie. Vanaf 1921 begon Slauerhoff zijn eerste ‘serieuze’ gedichten te publiceren in het literaire tijdschrift Het Getij. In 1923 verscheen zijn eerste dichtbundel Archipel.Scroll naar boven