Elof & Wamberg – Byen sover

Elof

Byen sover
(GO’ Danish Folk Music GO 1315)

Tobias Elof en Nicolaj Wamberg hebben hun tweede cd ‘verzegeld’ met ouderwets vliegertouw. Toch maakt het tweetal geen huis-, tuin- en keukenmuziek. De eerste speelt ukelele en de tweede vooral contrabas. Daarnaast speelt Wamberg nog viool en piano. Met die instrumenten produceert het duo muziek met folkinvloeden, soms gebaseerd op traditionals.
De bas is op alle tracks nadrukkelijk aanwezig en niet alleen als ritme-instrument. De ukelele manoeuvreert daar virtuoos en melodieus tussendoor. In Måneskin doorbreekt Miriam Ariana op viool en viola deze kunstige en onorthodox opgebouwde duetten. Jeppe Koefoed krijgt daarvoor de kans met zijn pandeiro (Braziliaanse tamboerijn) in Täppa. Ook de ingehouden zangstemmen van de twee Denen krijgen in Huset een plek tussen de instrumenten en in het slotnummer, Noret, klinkt slechts de piano.
De twaalf tracks zijn knap opgebouwd, maar toch geeft het beluisteren van de cd geen volledige voldoening. Blijkbaar moet je de instrumentele ambachtslieden er toch bij zien om er echt van te kunnen genieten.

Scroll naar boven