Emil Landman – Brooklyn sessions

Brooklyn sessions
(digitale platforms)

Emil Landman is een Amsterdamse singer-songwriter die in 1989 ter wereld is gekomen. Op 23-jarige leeftijd studeerde Emil af aan de Herman Brood Academie. Hij speelde toen al jaren in bandjes. Zijn debuutalbum Colour And Their Things verscheen in 2014. Daarop etaleert landman zich als een singer/songwriter die naar Nick Drake heeft geluisterd.

Emil Landman verbreedt in de loop der tijd zijn muzikale horizon en gebruikt invloeden uit verschillende popmuziekgenres. Op zijn vierde album February, dat in maart 2021 verscheen, zijn die invloeden experimenteel, met een drummachine en elektronische soundscapes. Nu heeft Landman echter een vijftal tracks van February in akoestische uitvoering bijeen gebracht en onder de titel Brooklyn sessions via de digitale platforms aangeboden. Die klinken heel aantrekkelijk. Goede stem, ontspannen gitaarspel, soulfull, lekker in het gehoor liggend. De openingstrack Just tell him it’s over is het prijsnummer.

De vraag is natuurlijk of dit een éénmalig uitstapje is, of dat het iets is dat we vaker van hem gaan horen. Hoe dan ook, Emil Landman laat horen dat hij met het naakte geluid uitstekend uit de voeten kan.

Scroll naar boven