Etan Huijs – The battle of everything

Etan Huis

The battle of everything
(Eigen uitgave, )

De Limburger Etan Huijs verzamelde een stel goede muzikanten om zich heen en nam vervolgens een cd op. Het resultaat is een album met muziek die het best valt te omschrijven als pop met een folkrandje.

Veel teksten ademen  een sombere sfeer uit. De singer-songwriter lijkt daarin op zoek naar zichzelf. Zijn bedachtzame zang en de – overigens uitstekende – celloklanken benadrukken die stemming nog meer. Zangeres Channa van ’t Riet doorbreekt de sombere beschouwingen enigszins in The Water’s Edge en het korte instrumentele Battle coda last een rustgevende break in.

Het vrolijke Carry you home stamt uit een totaal andere wereld. Het nummer klinkt met zijn krachtig ritme opgewekt en grijpt terug naar de sfeer uit de jaren zeventig van de vorige eeuw.

Ondanks de donkere stemming nestelen sommige melodieën zich toch in je geheugen. Een teken dat de zanger uit Venray het juiste muzikale gevoel in zijn vingers heeft. Doorgaan met die zoektocht, lijkt mij daarom erg verstandig. Maar dan wat vaker aan de zonnige straatzijde.

Scroll naar boven