Rangel

NFS-agenda

Hier zelf uw evenement aanmelden voor de NFS-agenda.

Hieronder de evenementen voor de komende drie maanden. Gebruik de zoekopties om dit naar eigen wens aan te passen.

« Maandoverzicht evenementen

Dag en tijd:
zo, 4 jun 2017
13:00 - 14:00 uur

Categorie:
Locatie:
Venrayse villa
Dr. Kortmannweg 21
5804BB Venray

Zet in uw agenda: iCal of 0


Beschrijving

De Internationale thuisconcerten van pianovirtuoos Rangel Silaev in Venray bieden een uniek podium voor jong talent. Volgend concert is op 4 juni 2017.

 

Rangel Silaev is een jong pianotalent. Hij studeert op dit moment aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Zijn prijzenkast bevat al een indrukwekkend aantal onderscheidingen waaronder de 1e prijs van het Internationale Novak concours in Tsjechië in 2016. Ondanks zijn drukke leven heeft hij sinds kort, samen met zijn zeer betrokken moeder, “Stichting Stemvork” opgericht (www.stemvorkvenray.nl). Deze Stichting heeft als doel om jonge musici  zoals Rangel een podiumkans te geven en zich verder te bekwamen door middel van masterclass lessen, samen te spelen in een ensemble en te werken aan nieuwe vormen van muziek, bijv. de combinatie van elektronische muziek met klassieke composities, etc.

Hiervoor is op dit moment zelfs op eigen initiatief en met privé investeringen een concertzaal / studio gebouwd naast het huis van de familie Silaev, met een luxe gastenverblijf voor jonge talenten en hun docenten. Om alvast met de Stichting te starten, en het voltooien van de concertzaal te kunnen realiseren, is Rangel gestart met een serie maandelijkse thuisconcerten “Make my dream”, om de mensen te laten zien wat Rangel met zijn stichting te bieden heeft en ook om aandacht te trekken voor deze stichting en dit project. Zie Tv-programma daarover https://youtu.be/mHy1kUpxtf4    Deze concerten zijn een groot succes; jonge talenten treden met Rangel samen op. Rangel hoopt door middel van deze concerten de concertzaal “Studio Rangel” voor jong talent in 2017 uiteindelijk   te kunnen voltooien, zodat er plaats is voor meer publiek dan dat nu het geval is in de huiskamer (zo’n 50 personen en alleen op basis van aanmelding van tevoren via kamerton@wxs.nl). Op deze manier kan er nog meer met alle jonge talenten van de stichting samengewerkt worden.

Het volgende concert op 4 juni 2017 laat weer een culturele samenwerking tussen jonge musici en professionele artiesten zien. Rangel geeft niet “zomaar” concerten, zoals hij het zelf noemt. Rangel: “Mijn doel is om met mijn muziek  mensen bij elkaar te brengen, de muziek op verschillende manieren te laten interpreteren en om deze modern en boeiend te laten klinken. Dat is ook de reden waarom ik altijd tijdens mijn concerten interactie met het publiek heb, en ze altijd vertel over het stuk wat ik ga spelen, en wat er precies achter dat stuk zit, zodat mensen niet alleen de muziek horen, maar deze ook ervaren zoals  de componist en ik het zouden ervaren. Ik zie mensen vaak ontroerd en ook lachend reageren. Ik hoor vaak van de bezoekers dat zij iets bijzonders hebben beleefd of dat zij nooit wisten dat de klassieke muziek zo mooi en indrukwekkend kan zijn. Dan heb ik het gevoel dat ik op de juiste weg ben door mijn weloverwogen keuze van stukken voor breed publiek, moderne interpretatie van klassieke stukken en “open mind” voor experimenten. Ik vind het  overigens wel erg jammer dat er zo weinig jong publiek naar de concerten komt.”

Rangel is daarom naast pianist, ook succesvol bezig als EDM Dj/Producer, hetgeen nu een echte trend is. Rangel hoopt  een combinatie te kunnen vinden tussen de twee compleet verschillende muziekstijlen, en zo die muur tussen de klassieke muziek en het ‘moderne’ te verbreken en de stijlen voor beide partijen interessant te maken. Rangel is ook componist, hij componeert vaak rond het thema van vrede. Hij heeft daarom ook zijn “Hymne voor vrede” voor orkest gecomponeerd en uitgevoerd  https://youtu.be/czOYi11Mxnw . Het stuk staat helemaal in het teken van vrede en heeft een zeer diepliggende verhaallijn die Rangel ook altijd uitlegt aan het publiek.

Rangel: “Ik hoop zo veel mogelijk mensen blij te kunnen maken met mijn uitvoeringen, de uitleg hiervan en natuurlijk ook  te laten genieten van mijn eigen composities, ik wil graag zo veel mogelijk mensen laten ervaren wat ik ervaar en ze de meest populaire en gesproken taal in de wereld te laten ervaren, namelijk de taal van de muziek”.

Tijdens concert  op 4 juni zal een zeer gevarieerd programma worden uitgevoerd, met o.a. stukken van Liszt, Chopin, Debussy en eigen stukken van Range.  Rangel zal tijdens thuisconcert de nieuwe pianoversie van zijn orkeststuk ‘Hymne voor de vrede’ met volksliederen van Rusland, Amerika en Nederland , verweven  met zijn eigen thema’s, uitvoeren. Een Poolse coloratuursopraan en misschien nog andere gastartiest zullen onder begeleiding van Rangel heel mooie stukken uitvoeren.

Over de artiesten  Anita van der Velden-Rynkiewicz is afgestudeerd aan de Poolse Music Academy Lodz. Zij was een solovocaliste bij het Groot Militair Orkest in Polen, soliste van Operette Lodz. Naam van andere artiest wordt later bekend gemaakt.

Meer informatie:  www.rangel.nl (o.a. over  andere concerten en de crowdfunding campagne voor de concertzaal “Studio Rangel”), voor aanmeldingen voor het thuisconcert kunt u e-mailen naar kamerton@wxs.nl

Zie TV-programma´s over  thuisconcerten  https://youtu.be/eJOmVLMy0b4  https://youtu.be/mHy1kUpxtf4    , de verzamelvideo van afgelopen Internationale concerten

https://youtu.be/v5V2oef3O-w    https://youtu.be/fOgO6yyugmc

Contactpersoon Oksana Titova t. 06-53427123  kamerton@wxs.nl   www.stemvorkvenray.nl  TV – documentaire over Rangel met Katja Schuurman: https://youtu.be/c7t8ObT10DI

 

 

 

Kaart wordt geladen...